Винени дрожди за бели вина
Онлайн магазин vinarna.bg представя френски култивирани дрожди за бели вина, подпомагащи алкохолната ферментация и подобряващи аромата и вкуса на виното.
Винените дрожди осигуряват пълна алкохолна ферментация, дори и при трудни условия, освен това подобряват аромата и вкуса на виното. При производство на бели вина добавете веднага след източване на ширата от джибрите. При ферментация с джибри, добавете до максимум 24 часа след смилане.
Съдържанието се изсипва в 0,5л. хладка (25-30°)вода и се разбърква. Изсипва се в 10л. съд и се добавя 2-3 литра от ширата. Оставя се няколко часа и се добавя към основния материал.
При прекъснала ферментация в съд с обем 2 литра се сипва 100 грама захар и се долива затоплена до 40°С вода. В чист съд се налива 200 мл. от захарния разтвор и се добавя едно пакетче дрожди. На всеки 15 минути се долива 200 мл. до изчерпване на захарния разтвор. Дрождите престояват едно денонощие на топло и се прибавят към основния материал.
Съдържание: селектирани винени дрожди – Saccharomyces cerevisiae.
Съхранение: Да се съхранява на сухо и хладно място.
Дозировка: 20гр на 100литра вино или плодов материал.
Разфасовка: 20 гр.